Van het wandelen over de oude trottoirs van Rome tot het varen door de grachten van Venetië, niets verleidt als een stukje la dolce vita in Italië. Alleen in Italië kun je pizza eten zoals het ooit bedoeld was, limoncello drinken in Sorrento en de kunst verfijnen van het wandelen door met meesterwerken gevulde musea in Florence. Geniet van het goede leven door te fietsen door het achterland van Toscane, ga wandelen tussen olijfgaarden langs de kust van Amalfi of ga op een zeiltocht rond het mediterrane eiland Sardinië. Gastronomie zit in het bloed van veel Italianen, dus er is genoeg te proberen en te proeven terwijl je op avontuur gaat. Het eten is fenomenaal, maar de mensen maken het. Italië heeft het allemaal en meer!

NAVIGATIE

HANDIGE WEETJES

Rome is de hoofdstad en de grootste stad van Italië.

Bevolking
60,59 miljoen

Officiële talen
Italiaans

OP REIS DOOR ITALIË

Italië is ‘s werelds meest gevierde toeristische bestemming. De prachtige steden – Rome, Florence, Venetië en Napels – zijn vol met iconische bezienswaardigheden, terwijl het landschap, van de besneeuwde Dolomieten tot de glorieuze stranden van Sardinië, gewoon adembenemend is en de keuken ongeëvenaard. Of je nu een kunsttour door Toscane wilt maken, los wilt gaan in de beste trattoria’s van Bologna, de beste ijs in de stad wilt vinden of wilt winkelen in Milaan, gebruik onze reisgidsen van Italië hieronder om je reis te plannen.

Puglia

Puglia

Puglia

Toscane

Toscane

Toscane

Sardinië

Sardinië

Sardinië

CITY GUIDES ITALIË

Rome

Rome

Rome

Milaan

Milaan

Milaan

Napels

Napels

Napels

Florence

Florence

Florence

Turijn

Turijn

Turijn

Palermo

Palermo

Palermo

WEER & BESTE TIJD OM TE REIZEN

Over het algemeen heeft Italië een Middellands Zeeklimaat. Toch kan dat per gebied erg verschillen en komen er meerdere klimaten in het land voor. Er is dan ook geen eenduidig beeld te geven van het klimaat in Italië.