Rome is de meest fascinerende stad in Italië, misschien wel de meest fascinerende stad ter wereld: je zou hier een maand kunnen doorbrengen en dan nog niet alles hebben gezien. Het is een oude plek boordevol overblijfselen van meer dan tweeduizend jaar geleden, maar het is zoveel meer dan een openluchtmuseum: de cultuur, het eten, de mensen. Dit vormt een moderne, levendige stad die een bezoek waard is. Als historisch centrum is het bijzonder genoeg; als een hedendaagse Europese hoofdstad is het volkomen uniek.

NAVIGATIE

HANDIGE WEETJES

Rome is de hoofdstad en de grootste stad van Italië.

Bevolking
60,59 miljoen

Officiële talen
Italiaans

OP REIS DOOR ITALIË

Italië is ‘s werelds meest gevierde toeristische bestemming. De prachtige steden – Rome, Florence, Venetië en Napels – zijn vol met iconische bezienswaardigheden, terwijl het landschap, van de besneeuwde Dolomieten tot de glorieuze stranden van Sardinië, gewoon adembenemend is en de keuken ongeëvenaard. Of je nu een kunsttour door Toscane wilt maken, los wilt gaan in de beste trattoria’s van Bologna, de beste ijs in de stad wilt vinden of wilt winkelen in Milaan, gebruik onze reisgidsen van Italië hieronder om je reis te plannen.

Puglia

Puglia

Puglia

Toscane

Toscane

Toscane

Sardinië

Sardinië

Sardinië

CITY GUIDES ITALIË

Rome

Rome

Rome

Milaan

Milaan

Milaan

Napels

Napels

Napels

Florence

Florence

Florence

Turijn

Turijn

Turijn

Palermo

Palermo

Palermo

WEER & BESTE TIJD OM TE REIZEN

Over het algemeen heeft Italië een Middellands Zeeklimaat. Toch kan dat per gebied erg verschillen en komen er meerdere klimaten in het land voor. Er is dan ook geen eenduidig beeld te geven van het klimaat in Italië.